Vukovarska policija otkrila detalje slučaja ubijene žene pronađene u septičkoj jami

Vukovarsko-srijemska policija u petak je održala konferenciju za novinare, na kojoj je otkrila detalje slučaja ženskog tijela kojeg su pronašli u septičkoj jami u Petrovcima blizu Vukovara. Policija je utvrdila da je ubijena i da je riječ o nestaloj osobi.

“Ovo je jedan od kompliciranijih slučajeva u zadnje vrijeme”, rekao je Goran Lovrić, zamjenik načelnika PU Vulovarsko-srijemske policije.

Načelnik PP Vukovar, Vlado Božić, kazao je kako je nestanak prijavia majka. “Učinili smo sve da je pronađeno, intenzitet traganja je bio stvarno velik. Obavljen je razgovor sa svima s kojima je imala kontakt. Majka u 30 dana nije uspjela ostvariti kontakt s nestalom. Kako je vrijeme promicalo, naš intenzitet je bio sve veći i veći. Kolale su razne informacije, od toga da je otišla raditi na more, to smo provjerili. Imali smo informaciju da je prijateljica vidjela u jednom mjestu, ali i to se pokazalo netočno.

Većina početnih indicija navodile su na to da je ona zbog nekih obiteljskih odnosa otišla od kuće. Sve informacije koje smo dobivlai od pojedinih ukućana upućivale na to. Sve do 6.11. do kad smo našli tijelo”, kazao je.

Krešimir Hunjet voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske rekao je da su se žrtva i njen suprug u sprnju kobnog dana prvo posvađali. “Prvo je došlo do verbalnog, a onda i fizičkog sukoba. Došlo je do uboda, počinitelj je oštećenoj zadao više rana od čega je preminula. Onda je mrtvo tijelo umotao i bacio u septičku jamu. Nad osumnjičenim 50-godišnjakom isti je uhićen, predan je pritvorskom nadzorniku”, rekao je Hunjet.

Do počinitelja su, rečeno je na konferenciji, došli preko SMS-a. “Provjeravali smo SMS-ove, ustvrdili smo da ih ona nije slala. Tako smo došli do počinitelja. Unazad deset dana su se poklopile činjenice i radnje da se radi o kaznenom djelu. Onda je došlo do saznanja tko bi mogao biti počinitelj”, kazali su iz policije.

Podsjetimo, tijelo je pronađeno u septičkoj jami u selu Petrovci. Riječ je, prenosi Index, o Anici Buili, rođenoj u Vinkovcima koja je i živjela u Petrovcima s drugim suprugom i dvojicom sinova. Njezino je tijelo bilo omotano dekom i bačeno u septičku jamu, a otkriveno je nakon što su vatrogasci ispumpali jamu, više od četiri mjeseca nakon što je objavljen njezin nestanak.

 

Komentiraj