Vukovarska epidemiologinja: “Ne dolazite, zapalite svijeće, u krugu obitelji odajte počast žrtvama Vukovara”

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić u ptak je s konferencije za novinare pozvala građane da zbog pogoršane epidemiološke situacije 18. studenoga ne dolaze u Vukovar te da poštovanje prema žrtvi toga grada odaju zapaljenom svijećom u krugu obitelji.

Kazala je da je na području te županije epidemiološka situacija ozbiljna, ističući kako o tome, osim broja novooboljelih, svjedoči i udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih osoba.

“U zadnjih 14 dana on je iznosio u prosjeku 30 posto, međutim, ono što zabrinjava jest da je u zadnjih sedam dana udio pozitivnih u ukupnom dijelu testiranih osoba iznosio 36 posto u odnosu na 28 posto u tjednu prije”, rekla je Krešić.

Posebice je istaknula kako je posljednji tjedan znatno pogoršana epidemiološka situacija na vukovarskom području. “Među oboljelima jako je puno onih s nepoznatim izvorom zaraze, što upozorava na izrazito prisutan horizontalni prijenos virusa i na vrlo lako zaražavanje, naročito na mjestima okupljanja. I zato, s epidemiološkog aspekta, molimo osobe da ne odlaze na mjesta okupljanja, a kada je riječ o Danu sjećanja na žrtve Vukovara, molimo da ostanu kod svojih kuća, zapale svijeće i izlože ih u prozorima i dostojanstveno u krugu obitelji odaju počast našim poginulim braniteljima i žrtvama Vukovara”, kazala je Krešić.

Komentiraj