Vukovar: Izložba fotografija “Zamisli Francusku – Fantastično putovanje”

Izložba fotografija “Zamisli Francusku – Fantastično putovanje” francuske fotografkinje Maie Flore otvorena je u utorak u Galeriji Oranžerija vukovarskog Gradskog muzeja u sklopu programa Festivala Francuske u Hrvatskoj “Rendez-vous”.

Predstavljajući izložbu Charlotte Billy iz Franacuskog instituta u Zagrebu je rekla kako bi najviše željela da je svaki posjetitelj izložbe u mogućnosti doći u Francusku i posjetiti svako od mjesta koja je fotografskim aparatom ovjekovječila Maia Flore. “Svaki objekt prikazan na ovih 15 fotografija, biser je francuske kulturne baštine”, naglasila je Charlotte Billy. Dodala je se kroz festival hrvatskoj publici predstavlja francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti, pokazujući svu raskoš i inovativna dostignuća Francuske.

Anera Stopfer iz Ministarstva kulture RH je rekla kako je “Festival Francuske u Hrvatskoj ‘Rendez-vous’ posljedica predstavljanja Hrvatske u Francuskoj 2012. godine.” Po njezinim riječima, do kraja rujna u sklopu festivala u Hrvatskoj će se održati više od 150 događanja od kojih su Vukovarci već imali prigodu pogledati izložbu Philippea Ramettea “Naopako”.

“Randez-vous se nastavlja i u sklopu Vukovar film festivala. Tako će se 29. kolovoza održati francuska večer, a u rujnu i koncert klasične glazbe”, navela je ravnateljica vukovarskog Gadskog muzeja Ružica Marić.

Izložbu fotografija “Zamisli Francusku – Fantastično putovanje” Maie Flore Vukovarci imaju prigodu vidjeti do 29. kolovoza.

Komentiraj