VUKOVAR: Četvero ljudi se udružilo u proizvodnji i prodaji droge, pronađene veće količine

Policijska uprava vukovarsko-srijemske je dovršila istragu  nad četiri osobe zbog sumnje da su proizvodili mrihvanu i ostale opojne droge namijenjene za daljnju prodaju, a pretragom kuća su pronađene eksplozivne naprave.

Krijumčari su otkriveni prilikom redovne kontrole o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na blokadnom punktu u Nuštru. Policija je u  osobnom automobilu 21-godišnjaka iz Cerića pronašli 1044 grama marihuane.

Naknadnom pretragom obiteljske kuće u Vukovaru, točnije u Ceriću pronađeno je i 216 komada sjemenki biljke „Cannabis sativa“ iz koje se može dobiti marihvana.

Daljnjom je istragom utvrđeno kako je 21-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru, preuzeo novčani iznos od 15 tisuća kuna za kupnju droge od 33-godišnjaka iz Nuštra te kupio drogu od 33-godišnjaka iz Vukovara.

U tome je posredovao 19-godišnjak iz Vukovara tako što je telefonom dogovorio količinu, cijenu, mjesto i vrijeme kupoprodaje između 21-godišnjaka iz Cerića i 33-godišnjaka iz Vukovara.

Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, izvršena je  pretraga doma i drugih prostorija 33-godišnjaka iz Vukovara i pronađeno je još 765 grama marihvane namijenjene daljnjoj prodaji, kao i devet metara sporogorećeg štapina i 10 elektro-detonatorskih kapsli, a čije nabavljanje i posjedovanje je građanima zabranjeno.

Protiv četvorice je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv 33-godišnjaka iz Vukovara i kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Komentiraj