HINA/ ik

VUKOVAR Bivši premijer Orešković podupire ‘mostovca’ Panenića za župana

Nezavisni kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Tomislav Panenić predstavio je u petak u Vukovaru svoju kandidaturu za župana, koju podupire Most, ali i bivši hrvatski premijer Tihomir Orešković u čijoj je Vladi Panenić bio ministar gospodarstva, a koji je poručio kako je Most bio uz njega kada mu je bilo najteže.

“Nisam dio nijedne stranke niti ću biti, ali kao bivši premijer uvijek ću podržavati kvalitetne ljude”, kazao je Orešković i dodao kako je njegova stranka Hrvatska.

Orešković: Most je bio uz mene kad mi je bilo najteže

Na zamolbu novinara da komentira raskid suradnje HDZ-a i Mosta, kazao je kako je s Mostom, dok je bio premijer, dobro surađivao. “Most je bio pošten ,jer kada mi je bilo najteže oni su bili uz mene”, rekao je Orešković.

Ocijenio je kako je Vlada Andreja Plenkovića donošenjem ‘lex Agrokora’ učinila dobru stvar. “To je pozitivan pomak jer se dobilo na vremenu”, kazao je i dodao kako je sada najvažnije pustiti revizore da odrade svoj posao, kako bi se dobila potpuno jasna slika o situaciji unutar koncerna.

Ustvrdio je da kao premijer nije znao za probleme unutar Agrokora, dok je za ministra financija Zdravka Marića, kojega u Mostu prozivaju da je znao za loše stanje u tom koncernu, ali da ništa nije poduzimao, rekao da se u njegovoj Vladi pokazao kao sposoban stručnjak.

Orešković odao priznanje Plenkoviću za Agrokor i rješavanje gužvi na granici

Bitnim smatra da se problemi u tom koncernu rješavaju u transparentnom procesu, jer je to i poruka investitorima . “Mislim da je premijer krenuo u tom smjeru”, ocijenio je te osim za Agrokor odao priznanje Plenkoviću i zbog načina na koji rješava problem s gužvama na granici.

Upitan što misli o premijeru Plenkoviću, Orešković je odgovorio kako poštuje instituciju premijera, jer samo on može donijeti određene odluke. “Ja sam, ako se sjećate, donio odluku da se gospodin Petrov i Karamarko povuku i vrate u Sabor, da Vlada može normalno funkacionirati. To je bila moja odluka. Možda je bila kriva i zbog toga je pokrenuta procedura, a  svi znamo kako je to završilo”, naveo je.

Zahvalivši se Oreškoviću na podršci, Tomislav Panenić jenajavio kako će se u fokusu njegova mandata kao vukovarsko-srijemskog župana nalaziti gospodarstvo i otvaranje novih radnim mjesta.

Komentiraj