Predsjednik Centra za međunarodnu suradnju i održivi razvoj i nekdašnji predsjedavajući Opće Skupštine UN-a Vuk Jeremić objavio je u nedjelju  kandidaturu na predsedničkim izborima u Srbiji.

“Odlučio sam se kandidirati jer volim Srbiju i ne pristajem na njezino propadanje”, rekao je Jeremić naglasivši da želi svoje znanje, iskustvo i međunarodne kontakte staviti na raspolaganje svome narodu.

Jeremić, bivši srbijanski ministar vanjskih poslova i donedavni kandidat za generalnog tajnika UN-a, rekao je kako namjerava biti “predsjednik naroda”.

“Zalagat ću se za politiku koja podržava veće javne investicije, povećanje izvoza, a prava politika može otvoriti tržište za naše proizvode”, rekao je Jeremić, započinjući kampanju.

On je zasad treći kandiat koji je službeno ušao u utrku za predsjednika Srbije, nakon što je kandidaturu u prosnicu najavio pučki pravobranitelj Saša Janković, a sredinom prošle godine Srpka radikalna stranka (SRS) kandidirala je svog vođu Vojislava Šešelja.

Aktualni predsjednik Tomislav Nikolić, kojem mandat ističe u svibnju, izjavio je kako ne vidi tko bi od njega mogao bolje obnašati dužnost šefa države, ali je najavio da će on i premijer Aleksandar Vučić 15. veljače zajedno priopćiti odluku tko će biti kandidat vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

U međuvremenu, potpredsjednica srbijanske vlade i ministrica prometa i građevinarska Zorana Mihajlović, koja je također i potpredsjednica SNS, izjavila je u intervju beogradskom tisku da bi aktualni premijer Aleksandar Vučić bio najbolja opcija za šefa države.

Komentiraj