HINA/ Edvard ŠUŠAK

Vujčić priznao da Vlada nije pisala lex Agrokor

“Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić nije spajao fond Knighthead s autorima Lex Agrokora, nego ih je uputio na Vladu”, odgovor je HNB-a portalu Index na pitanje za sastanke guvernera i Knighteada.

“Javno je dakle obznanjeno, i to od strane HNB-a, da su autori Lexa (BORG grupa) i Vlada, dva potpuno različita subjekta. Kao što znamo – interesno povezani preko Martine Dalić osobno, točnije – preko messaging grupe na njenom privatnom e-mailu Hotmail”, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama Ivice Todorića.

U tekstu se navodi kako je plan Agrokor d.d. I. uprave za konsolidirani ukupni prihod od prodaje zajedno sa Mercatorom, koji je napravljen krajem 2017. godine, u 2017. godini nema velikog odstupanja od plana. Ali, u 2018. godini došlo je do dramatičnog odstipanja od plana, pogotovo na tržištu Hrvatske i BiH, navodi se.

“S punom odgovornošću tvrdim da novonastala poslovna pozicija znači totalno uništenje vrijednosti kompanija iz sustava Agrokora”, poručuje Ivica Todorić sa svoje službene stranice i dodje kako će kompanije prehambene industrije ostati, ali potpuno obezvrijeđene, na 20/30% stvarne vrijednosti.

U nedavno objavljenom razgovoru s guvernerom na N1, Vujčić je rekao da mu je Knighthead zapravo objasnio što je to roll-up. “Prvi sastanak je bio vrlo informativan, da vidim što namjeravaju, nakon toga sam ih uputio na Vladu jer se mi u tom trenutku nismo time bavili, a druga dva sastanaka su bila informiranje o tome što oni namjeravaju napraviti u roll-upu, što uopće jest roll-up, kako oni to rade jer su to već radili u drugim kompanijama, tako da je to bilo vrlo korisno saznati za mene”, rekao je prije nekoliko dana Vujčić.

Komentiraj