VUČKOVIĆ: “Premijeru sam zbog afere Vjetroelektrane ponudila ostavku, odbio ju je”

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u subotu je na debati na NovojTV kazala da je zbog afere Vjetroelektrane premijeru Andreju Plenkoviču ponudila ostavku, ali ju je on odbio.

“Moj mandat je na raspolaganju Plenkoviću”, odgovorila je ministrica Vučković na prozivke sugovornika debate zbog afere vjetroelektrane i njezine povezanosti s nekima od osumnjičenika.

Na današnjoj debati govorilo se o poljoprivredi, a uz Vučković su sudjelovali Davor Vlaović (Restart), Nikola Grabovac (Domovinski pokret) i Miro Bulj (Most).

Vlaović je ocijenio da ministrica Vučković nije osudila tu korupciju te da bi trebala odstupiti. “Vi ste prijateljica s Rimac”, rekao joj je. Vučković mu je odgovorila da ljudi ne mogu biti osuđeni samo zato što im je netko prijatelj.

“Ja sam premijeru ponudila ostavku zbog afere vjetroelektrane, on ju je odbio. Ostavku sam ponudila, ali ne zato što sam nešto loše učinila”, rekla je.

Na pitanje je li normalno da je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i dalje na funkciji, nakon afere. Vlaović i Grabovac složili su se da on ne bi smio biti na toj funkciji te da bi trebao otići sam ili biti smijenjen.

Vučković je, pak, kazala da nije pokrenula postupak opoziva jer postoji određena procedura.

“Nema ni razloga, ne želim načiniti štetu. Pričinjena je šteta, ali ako nezakonito otpustim nekoga i ja mogu načiniti štetu. Ako ga se nezakonito otpusti, on može tražiti odštetu. Ja moram postupati po zakonu”, rekla je vučković.

Komentiraj