Vučković oštećenima tučom: Isplate će brzo, upis za procjenu šteta do 5. kolovoza

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković održala je sastanak sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i lokalnim proizvođačima cvijeća o velikoj materijalnoj šteti nakon nedavne tuče koja je pogodila to područje, javio je HRT.

Nakon sastanka dala je izjavu za medije. “Našim ljudima treba podrška, u rješavanju eventualnih administrativnih dvojbi, ionako su opterećeni nesretnim događajem, elementarnom nepogodom i razmišljanjem o svojoj budućnost i opstanku, u kratkom roku o likvidnosti. Naša savjetodavna služba nastoji ih uvjeriti da neće imati problema, da se ne smije odustati i da će svatko imati svojeg osobnog savjetnika”, istaknula je.

Dodaje da su čim je bilo moguće objavili natječaj koji se odnosi na financiranje obnove poljoprivrednog potencijala, na potrebne investicije. “U suradnji sa županijama donijeli smo odluke, a vezano uz gubitak ovogodišnjeg prihoda. Moramo pričekati konačne upise u registre. Programi su pripremljeni. Poljoprivrednicima i cvjećarima želim poslati poruku da će sve biti ugovoreno i isplaćeno u najkraćem mogućem roku.

Što se tiče rokova za procjene šteta, krajnji rok za upis bio bi 5. kolovoza. “Nastojimo da sve bude što brže, zato se redovito sastajemo sa županijama”, naglašava ministrica.

Osvrnula se i na ostavku ministra financija Zdravka Marića. “Ja sam sjajno surađivala s potpredsjednikom Vlade, on je izvanredan stručnjak, puno je učinio po pitanju strateških hrvatskih ciljeva, pa i poljoprivrednih ciljeva, također je sjajan kolega i čovjek. Naravno da nam nikome nije svejedno, no poštujemo odluku”, zaključuje.

Komentiraj