Vučićevi mediji tvrde da “strane policije reagiraju brutalnije”

“Strane policije reagiraju brutalnije”, tješi građane Srbije Informer, beogradski portal i tjednik poznat po osobnim napadima i klevetanju neistomišljenika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Taj primjer ilustrira način kojim su mediji pod kontrolom vlasti u Srbiji izvještavali o noćašnjim okršajima prosvjednika i policije u središtu Beograda.

Portal Alo, uz Informer još jedan medij koji ne bira sredstva kada podržava Vučića, objavio je napad na Petra Đurića, čija je izjava “Ćale, ovo je za tebe” pred kamerom televizije N1 privukla javnu pažnju. Alo je o Žuriću objavio tekst u kojem tvrdi kako je riječ o “problematičnom momku” koji je “i kao srednjoškolac imao nepristojne i nasilničke ispade”, a “kao gimnazijalac je stalno pravio kaos”.

Zanimljivo je da su slične napade na Đurića istodobno objavili i Informer te kurir.rs, još jedan nacionalistički portal koji bezrezervno podržava Vučića. Kurir je na naslovnici prenio i Facebook status zamjenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je objavio fotografije zapaljenih automobila i prokomentirao ih ovako: “Ovo je dio kaosa koji su huligani koji su noćas uništavali i palili Beograd ostavili za sobom. Oni koji nisu sudjelovali na izborima sada bi na silu zauzeli Narodnu skupštinu, puna su im usta Kosova i Metohije a ‘srbuju’ hiljadama kilometara od KiM gdje ovi ‘heroji’ ne smiju ni otići”.

Portal televizije Pink, još jednog “Vučićevog medija”, kako taj moćni medijski kartel zovu u Srbiji, prenio je dijelove specijalne emisije emitirane na Pinku, sažimajući njezin sadržaj u naslovu: “Grupa huligana koristi strah naroda od korone da izaziva nerede na ulicama Beograda. To nije spontani protest“.

“Opozicija igra duplu igru. Kada su bili vlast koristili su državu da spriječe nemire na ulicama, a sada, kao opozicija, zovu narod na nasilje. To je vrlo licemjerno”, sažeo je portal poruke sudionika u emisiji.

 

 

Komentiraj