Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je današnji odlazak hrvatske delegacije iz Srbije zbog incidenta koji je izveo ratni zločinac i vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj.

“Sve što se danas dogodilo bilo je veoma štetno za Srbiju”, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirajući za RTS današnji odlazak hrvatske delegacije iz Srbije zbog incidenta koji je izveo ratni zločinac i vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj.

“Kao predsjednik Srbije osuđujem svaku vrstu nasilja i prijetnji i gaženje hrvatske zastave kao i bilo koje države. Ovo je loša poruka koju šaljemo, mi nikad ne želimo ugroziti nekoga tko je naš gost, ali kako da reagirate kad je netko poslanik. Nemamo na to odgovor. Ali mi smo to osudili za razliku od Hrvata koji ništa nisu osudili, palili su srpske zastave, njihov poslanik me ganjao po Trgu, vrijeđali su me … “, ustvrdio je srpski predsjednik.

“Žalim zbog odluke Plenkovića da povuče delegaciju”, istaknuo je Vučić i dodao: “Ovo je loše za nas jer će se Srbi u Hrvatskoj nakon ovog loše osjećati. Najavljuju da će podići spomenik Stepincu, pravomoćno osuđenom za zločine nad Srbima, i to će proći nezapaženo zbog naših gluposti. Oni imaju u 10 gradova ulice Mile Budaka, ustaškog zlikovca. 100 današutimo, nismo reagirali na kršenje Erdutskog sporazuma iako su u zakon stavili da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, sve smo to prešutjeli”.

“Šešelj je to radio i Mogherini pa je govorila u nemogućim uvjetima, ne samo da nije napustila Skupštinu. Zašto ovo radimo? I sad radikali najavljuju miting u Hrtkovcima … jedino mogu reći da Srbija neće dopustiti nikakvo nasilje. Mi smo za Hrvate u Srbiji napravili mnogo, čekam Kolindu Grabar Kitarović da se pohvalim time”, kazao je Vučić.

“Trebamo pokazati kako se odgovorna zemlja ponaša prema svojim građanima. I onda se dogodi ovo što vam naruši ugled, ali što da radite? Zamislite da sam napustio Zagreb, javnost u Srbiji to prva ne bi prihvatila”, ustvrdio je Vučić.

Komentiraj