Vučić uputio apel međunarodnoj zajednici zbog Kosova: “Urazumite svoje čedo! Srbija samo hoće mir”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedjeljak navečer obratio se javnosti zbog nove eskalacije na Kosovu.

“Iako smo mjesecima govorili da Kuti ima samo jednu želju, da izazove sukobe na Kosovu, da se prolijeva krv, malo tko je vjerovao. U posljednja tri dana i ćorav je mogao vidjeti što se događa i koja je Kurtijeva želja. On pilatovski pere ruke, pravi se da to nema veze s njim”, rekao je Vučić.

Kaže da KFOR nije zaštitio Srbe i “nije spriječio nasilno preuzimanje općina”.

“Našim Srbima nije smeta KFOR nego Kurtijevi specijalci i lažni gradonačelnik”, dodao je.

“Dat ćemo sve od sebe da sačuvamo mir. Posljednji put ponavljam i molim međunarodnu zajednicu da urazumi Kurtija, da ga ne urazumljuju besmislenim priopćenjima već da poduzmu mjere. Ako to ne učine, plašim se da će za sve nas biti kasno”, kazao je Vučić.

“Građani cijele Srbije trebaju znati da svake sekunde vodimo računa o interesima Srbije i dat ćemo sve od sebe da sačuvamo mir, ali nećemo dozvoliti progon naših građana s Kosova”, poručio je srbijanski predsjednik.

“Molim zemlje Quinte (op. SAD, Njemačka, Italija, Francuska i Velika Britanija) da urazume svoje čedo jer to čedo može izazvati takvo čudo kakvo nitko nije izazvao. Srbi i Srbija samo hoće mir”, zaključio je Vučić izvanredno obraćanje.

Podsjetimo, u ponedjeljak popodne u općini Zvečan na sjeveru Kosova eskalirala je situacija i došlo je do sukoba između snaga KFOR-a i prosvjednika koji se protive dolasku albanskih gradonačelnika izabranih na izborima koje su Srbi bojkotirali.

U sukobima je ozlijeđeno više od 50 osoba.

Neredi na sjeveru Kosova: Sukob Srba i Kfora, odjekivali pucnjevi i detonacije, dosad više od 50 ozlijeđenih. Vučić se obratio javnosti

Komentiraj

nacional banner
nacional banner