Vučića u nenajavljenom posjetu SAD-u razotkrio Jeremić

HINA/ Tanjug/ Dimitrije Goll

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić putem Twittera je potvrdio da se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Posjet prethodno nije najavljen u javnosti, a neslužbeno se dodaje da je Vučić u privatnom posjetu s kćeri. Diplomatska misija u New Yorku navodno nema veze s Vučićevim posjetom, te s njim nisu u kontaktu.

Potvrdu svog boravka Vučić je dao nakon prozivki za nenajavljeni put u SAD od strane nekadašnjeg predsjednika Opće skupštine UN-a, Vuka Jeremića. Jeremić se ironično ispričao što “remeti planove da posjet ostane tajan”, pitavši Vučića  zašto je tražio da nema protokolom predviđeno osiguranje i koliko je zbog njega kasnio let iz Beograda za New York.

“Vuk Jeremić je sve u pravu. Trebao sam imati večeru u njujorškom restoranu s obitelji Soros, ali su mi i oni otkazali jer su vidjeli da mi je Angela Merkel otkazala susret u Berlinu. Nažalost, nisam imao priliku sastati se ni sa kim iz obitelji Soros”, odgovorio je Vučić Jeremiću putem Twittera.

Jeremić je za sarajevsku televiziju “Face” komentirao da Vučić “vodi tajne pregovore o Kosovu”, što je i razlog njegova puta u New York i sakrivanja od srpske javnosti.

“Vučić je u utorak bio u Parizu na tajnoj večeri s Hashimom Thacijem, a u nedjelju je privatno otputovao u New York, o čemu javnost u Srbiji nije obaviještena. S Haradinajem također pregovara preko bliskog posrednika iz svog okruženja”, poručio je Jeremić.

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentirala je Jeremićeve izjave kazavši da je on i ranije pokazivao kako ništa ne zna.

Na pitanje o navodnoj večeri Vučića i Thacija u Parizu, novinarima je poručila da se  obrate kabinetu predsjednika.

“Ja nisam glasnogovornica predsjednika”, poručila je Brnabić.

 

Komentiraj