HINA/ Denis CERIĆ
epa

Vučić: “Srbija nije ništa kriva”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovno je komentirao sukob s Hrvatskom.

“Hrvatska i Srbija ispadaju smiješne pred međunarodnom zajednicom, ljudi u svijetu se pitaju – pa što je ovima!?'”, ponovio je Vučić ono što je već izjavio u petak, prenosi index.hr.

“Rekao sam ono što svi misle… Cijeli nam se svijet smije”, rekao je Vučić te dodao da država mora štititi svoje dostojanstvo, ali i da sve postaje pomalo besmisleno.

“Gledat ćemo da barem nešto napravimo, iako ne mislim da smo za bilo što krivi”, rekao je Vučić.

“Možda je bolje samo šutjeti i pustiti ih da rade što žele i to je to. Ako ništa, bar nam ne mogu reći: ‘Svi ste isti, između vas nema razlike.’ Neka se svađaju sa Slovencima i Crnogorcima oko granice, s Mađarima oko Ine… Mi ćemo se nekako skloniti po strani”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, odnosi Hrvatske i Srbije posljednjih dana su na izrazito niskim granama. Nakon što je ratni zločinac Vojislav Šešelj u srpskoj Narodnoj skupštini gazio hrvatsku zastavu i time izazvao prekid posjeta hrvatskog izaslanstva Srbiji, vatru je dodatno potpirio i srpski ministar obrane Aleksandar Vulin svojim izjavama o Jasenovcu. U Hrvatskoj je nakon toga proglašen nepoželjnom osobom, a Srbija je na ovaj potez hrvatskih vlasti odgovorila istom mjerom – proglasila je nepoželjnim hrvatskog ministra obrane  Damira Krstičevića.

Komentiraj