HINA/ TANJUG/ ZORAN ZESTIC

VUČIĆ “Srbija je uvijek poštovala žrtve drugih naroda, nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema nama”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u srijedu je, nakon presude ratku Mladiću na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju, pozvao sve građane Srbije da ‘od danas počnu gledati u budućnost’, prenosi B92.

“Da ne spuštamo glavu ni pred kime, ali da idemo u budućnost i razmišljamo gdje i kako ćemo živjeti mi i naša djeca, kako ćemo čuvati mir u regiji. Kako ćemo renovirati tvornice i stvarati nove. Da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od znoja stvaramo bolju zajedničju budućnost”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da nije uživo pratio izricanje presude Mladiću, ali je naglasio je da je pretpostavljao kakva će ona biti. “Srbija je uvijek poštovala žrtve drugih naroda, nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema našim žrtvama”, rekao je Vučić koji je poslao poruku cijeloj regiji – “Nije dan ni za radost, ni za tugu, već dan da se zamislimo što želimo u budućnosti”.

“Svima poručujem da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu, a bojim se i da kada bi Srbi počeli mrziti sve oko sebe, onda bismo se vratili u prošlost”, rekao je Vučić, prenosi B92.

Komentiraj