VUČIĆ “Srbija će dostojanstveno obilježiti stradanje svog naroda u Oluji”

HINA/ Daniel KASAP/

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u srijedu da će Srbija dostojanstveno obilježiti obljetnicu akcije Oluja, a komentirajući srpsko-hrvatske odnose za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović rekao da je “najmanje loš partner u Hrvatskoj”.

“Srbija će, za razliku od histerije koja bude u Hrvatskoj, obljetnicu akcije ‘Oluja’, našu tugu i tragediju i stradanje našeg naroda, obilježiti dostojanstveno”, izjavio je Vučić za provladinu komercijalnu televiziju Pink.

Vučić je ocijenio da 1995. godine država Srbija “nije bila uz prognane Krajišnike” i da ih je “tjerala”.

“Njihova djeca su danas uzorni građani Srbije, žive sa svojim narodom i uvijek se sjećaju kroz što su prošli, ali tada Srbija nije bila uz njih… Te ’95 nismo im kao država rekli – dobrodošli, nego smo ih krili i tjerali. Ti ljudi zaslužuju našu ogromnnu zahvalnost, jer su pokazali veliku ljubav prema Srbiji”, rekao je Vučić.

U povodu izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je hrvatski pjevač Marko Perković Thompson, “nešto poput Mileta Kitića u Srbiji”, Vučić je komentirao kako”Mile Kitić ne pjeva ‘Za dom spremni'”, a za hrvatsku predsjednicu rekao da je najmanje loš partner u Hrvatskoj.

Vučić je naglasio obvezu države da se brine o Hrvatima u Srbiji. “Naš posao i obveza je da Hrvati osjećaju Srbiju kao svoju domovinu”, rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

Komentiraj