Marko Prpic/PIXSELL

VUČIĆ “Srbi i Hrvati će morati raditi zajedno”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom reklame filma “Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj 1918-2018” i knjige “Mit o Jasenovcu” na Hrvatskoj radio-televiziji da mu je žao onih koji misle da mržnjom prema nekome mogu donijeti dobro svom narodu i da će Srbi i Hrvati morati raditi zajedno i “zbližiti se ukoliko žele opstati”, javlja N1.

“Ja ću, usprkos svim tim izljevima mržnje prema Srbima, prije svega stradalim u Jasenovcu, a ja sam im manje-više tu usputna pojava, reći da sam uvjeren da, bez obzira na njihove želje i namjere, Srbi i Hrvati će morati raditi zajedno i morat će biti bliži jedni drugima u budućnosti, ukoliko žele opstati”, rekao je Vučić za list Kurir u tekstu pod naslovom “Hrvati Vučića proglasili teroristom”.

U istom tekstu, srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da su jedina žrtva iz vremena NDH – Srbi.

On je ocijenio i da slika na omotu CD-a filma “Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj” govori o iskrenosti namjera o pravima Srba u Hrvatskoj i želji da se grade dobri odnosi sa Srbijom.

“Činjenica da su za tu manipulaciju upotrijebili slike Pupovca i Vučića samo govori o iskrenosti kada se priča o pravima Srba u Hrvatskoj i želji da se grade dobri odnosi sa susjedima”, ocijenio je Stefanović.

Voditeljica Hrvatske radio-televizije u četvrtak je u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” predstavila knjigu “Mit o Jasenovcu”, a u najavi Festivala domoljubnog filma predstavila film “Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj”.

Komentiraj