Vučić spreman povući se ako na predsjedničkim izborima ne pobijedi kandidat SNS-a

HINA/ TANJUG/ RADE PRELIC

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić spreman je povući se s mjesta predsjednika vlade Srbije ukoliko na predsjedničkim izborima ovog proljeća ne pobijedi kandidat vladajućih naprednjaka (SNS), objavili su u srijedu beogradski elektronički mediji.

Vučić je, kako prenosi Radio-televizija Srbije (RTS), rekao je da bi poraz kandidata SNS-a na predsjedničkim izborima značio njegov odlazak s funkcije šefa vlade.
“Nema nikakve sumnje da poraz na predsjedničkim izborima ne mora značiti odlazak svih ministara ili promjenu strukture političkih stranaka u vladi, ali svakako znači moj odlazak”, izjavio je Vučić, koji se nalazi u višednevnom posjetu Indiji.
Predsjednički izbori u Srbiji bit će održani u proljeće, a kandidature su dosad najavili aktualni predsjednik Tomislav Nikolić i pučki pravobranitelj Saša Janković kojeg podupire dio oporbe i civilni sektor, dok se među ozbiljnijim kandidatima u utrci za šefa države u medijima spominje i nekadašnji šef diplomacije Vuk Jeremić, donedavni predsjednik Opće Skupštine UN-a.
U posljednje se vrijeme kao mogući kandidat spominjao i Aleksandar Vučić, nakon što je nedavno izjavio kako na mjestu predsjednika ne bi volio imati nekog tko će mu „stalno zvocati“.
Predsjednik Srbije Nikolić rekao je koncem prošle godine da bi ga iznenadila kandidatura premijera Vučića za šefa države, ali da Vučiću nikad ne bi bio protukandidat.
Nikolić je novinarima u Predsjedništvu Srbije, prigodom obilježavanja Badnjaka, rekao i da se s Vučićem, kao predsjednikom vladjuće Srpske napredne stranke (SNS), dogovorio da odluku o kandidaturi na predsjednički izborima donesu 15. veljače.

Komentiraj