VUČIĆ “Šešelju želim sve najbolje. Nemam ništa protiv njega, ali imam protiv njegove politike”

HINA / Oksana TOSKIĆ / TANJUG

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u petak je održao konferenciju za novinare na kojoj je poručio kako nema problema sa Šešeljem, već sa njegovom politikom.

“Cilj Haaga bio je pomirenje naroda na prostoru bivše Jugoslavije, ali taj sud nije ispunio osnovni cilj, već je samo zabijao čavle u kovčeg usnulog Balkana”, rekao je Vučić.

O suđenju Vojislavu Šešelju kaže da je bio nedvosmisleno politički proces ‘i kad su ga tražili i kad su ga pustili iz Haaga’. “Ponosan sam na činjenicu što je Vlada Srbije štitila zakon i dostojanstvo građana Srbije i građanina Šešelja. Nemam nikakav osobni animozitet prema njemu, želim mu sve najbolje. Ono s čime imam problema je njegova politika, a to nema veze s presudom. I tome ćemo se žestoko suprotstaviti”, rekao je Vučić.

Na novinarsko pitanje kakve će oslobađajuća presuda imati efekte sa susjedima, Vučić kaže kako nije htio ogdovarati na brojne uvredljive riječi iz Hrvatske. “Uložit ćemo mnogo truda da sačuvamo stabilnost u regiji”, rekao je Vučić.

“Moj poziv srpkom narodu je da budemo drugačiji od svih koji nam drže prodike. Da pokažemo srpsku veličinu, da umijemo razgovarati sa svima i razumijemo svačiju patnju, kao i patnju našeg naroda. Od drugih to teško možemo očekivati”, rekao je premijer Srbije.

Pred Srbijom su izbori, a Vučić kaže kako njegova stranka nikada nije bila bliže gubiku izbora. “Ekonomija zemlje je stabilna, napreduje, smanjujemo dug i deficit. Kad sam rekao da gubimo izbore, nisam mislio pojedinačno kao stranka, nego svi zajedno. Na narodu je da odluči”, kaže Vučić.

Komentiraj