HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘Da Vučić nije huškao, vjerojatno ne bi došlo do Oluje’

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u utorak je u Saboru za N1 komentirao posjet predsjednika Srbije Aleksadra Vučića Hrvatskoj. Upitan o prosvjednicima, koje je hrvatska predsjednica nazvala političkim marginalcima, Petrov kaže:

“Nisu politički marginalci nego osobe koje su iznijele mišljenje i osobe koje značajno utječu na stav HDZ-a. Ne razumijem predsjednicu kada kaže da su politički marginalci. Zanima me i kako će HDZ na to reagirati. Ono što se dogodilo jučer dogodilo je nešto što se ne bi trebalo događati u Hrvatskoj. Smatram da hrvatski politički dužnosnici trebaju iznijeti jasan stav i mišljenje zbog hrvatskih građana. Naš stav je trebao biti da je ono što je Vučić izgovarao 1995. sramotno i trebao se kao predsjednik Srbije ispričati zbog toga. A ne da se zabrani takvo pitanje”.

Smtra kako je Vučić trebao naglasiti kako je Hrvatska bila žrtva u agresorskom ratu, kojeg je vodila Srbija, i ispričati se. “To su odlike velikih vođa. Isprika nije sramota”, kaže Petrov, koji smatra da je to jedini način na koji ove dvije države mogu funkcionirati u budućnosti.

Na pitanje je li se Vučić zaista promjenio, Petrov je kazao da je Vučić trebao iskoristiti kako bi kazao da mu je stvarno žao zbog toga što je napravio. “Da on nije huškao, vjerojatno ne bi došlo do Oluje pa se može reći i da je Hrvatskoj napravio uslugu”, rekao je Petrov. Smatra da su Vlada i predsjednica trebali biti bolje koordinirani oko posjeta Vučića Hrvatskoj. “Ne može Vlada zastupati jedan, a predsjednica drugi stav kada su u pitanju ovakvi posjeti”, rekao je Petrov.

 

Komentiraj