Vučić: “Raspisat ću sve izbore, sit sam svih prijevara, spreman sam i poginuti, uopće se ne bojim!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom suradnika izjavio da je “spreman poginuti, ali  neće prepustiti vlast bez izbora”.

“Raspisat ću sve izbore, sit sam svih prijevara, spreman sam i poginuti, uopće se ne bojim! Evo, čekam te kukavice da dođu da me ubiju, ali nikada im neću prepustiti vlast bez izbora”, rekao je Vučić.

Mediji, među kojima su Informer i Večernje novosti, navode da će Vučić u četvrtak, na sjednici Vlade na koju je pozvan, objaviti “sudbinski važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i građana“, a spominje se raspisivanje izbora ili promjene u vladi, prenosi Nova.rs.

Širom Srbije se pet tjedana unazad održavaju prosvjedi “Srbija protiv nasilja”, kao odgovor na dva masovna zločina u kojima je ubijeno 18 osoba.

Zahtjevi prosvjednika su smjena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina, smjena Savjeta REM-a, ukidanje reality programa u kojima se promovira nasilje, oduzimanje dozvola za nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i smjena rukovodstva RTS-a.

Jedini zahtjev od početka koji je do sada ispunjen je ostavka ministra prosvjete Branka Ružića.

Vučić je više puta izjavio da je reality program na Pinku ukinut, mada se on i dalje emitira, a ponovio je i da nikada neće smijeniti Gašića.

Vučić je rekao gotovo identičnu rečenicu kao Milošević netom prije svrgavanja

Komentiraj

nacional banner
nacional banner