Vučić primio Biščevića, želi “dobrosusjedstvo i jačanje suradnje”

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić primio je danas hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića, s kojim je razgovarao o potrebi da se dvije zemlje posvete razvoju dobrosusjedskih odnosa i jačanju suradnje, jer su odnosi Srbije i Hrvatske važni za cijelu regiju, priopćeno je iz ureda predsjednika Srbije.

Predsjednik Vučić i veleposlanik Biščević potvrdili su spremnost obiju strana za razvoj infrastrukturnih projekata, posebno željezničke pruge između Beograda i Zagreba, kao i za rad na boljem korištenju plovnosti Dunava.

Sugovornici su izrazili nadu da će okolnosti uskoro omogućiti obnovu političkog dijaloga, kao i rad mješovitih komisija u različitim područjima suradnje. Predsjednik Vučić je istaknuo važnost rada Komisije za pitanja nestalih jer je to, prije svega, civilizacijsko i humanitarno pitanje.

Veleposlanik Biščević je predsjedniku Vučiću prenio zahvalnost hrvatskog premijera Andreja Plenkovića za osobno angažiranje oko obnove Kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i njenog ustupanja na korištenje hrvatskoj zajednici. Vučić je rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano, kao i da će nastaviti unapređivati položaj hrvatske zajednice u Srbiji, s kojom Srbija želi živjeti u slozi.

Predsjednik Srbije je rekao da će se nastaviti zauzimati za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj, kao što se i hrvatske vlasti zalažu za položaj Hrvata u Srbiji.

Vučić je rekao kako očekuje da u budućnosti, kroz međusobno uvažavanje, budu nadvladane prepreke nastale iz različitog shvaćanja prošlosti, kako bi politika mira i suradnje donijela obostranu korist građanima Srbije i Hrvatske, posebno na ekonomskom planu, priopćio je ured predsjednika Srbije.

Komentiraj