FaH

VUČIĆ PRIJETI BOJKOTOM: Neće nazočiti konferenciji s EU-om ako Hrvatska nastavi blokadu

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se vratiti iz Bruxellesa i da neće nazočiti međuvladinoj konferenciji s Europskom unijom ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu poglavlja 26, objavila je u ponedjeljak navečer Radio-televizija Srbije (RTS).

Na internetskoj stranici RTS je, kao udarna vijest, objavljeno da je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje.
“Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Aleksandar Vučić najavljuje da će napustiti Bruxelles i da sutra neće nazočiti Međuvladinoj konferenciji, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu”, izvjestila je ranije komercijalna televizija Prva.
Srbijanski premijer otputovao je danas u Bruxelles, a beogradski mediji najavili su da će se prije Međuvladine konferencije sastati s povjerenicom za vanjsku politiku Federicom Mogherini.

“Ukoliko s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Federicom Mogherini ne bude postignut dogovor o deblokadi (poglavlja 26), on će (Vučić) još večeras napustiti Bruxelles i neće nazočiti sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja”, javila je TV Prva.
Vijest je u većini beogradskih elektroničkih mediji i portala dnevnih lisoba objavljena kao udarna i s naznakom “HITNO”.

Komentiraj