Srdjan Ilic/PIXSELL

VUČIĆ “Odluka francuskog suda je sramotna, skandalozna, protupravna i apsolutno nepravična”

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u četvrtak je najavio kako će Srbiji Francuskoj uputiti oštru prosvjednu notu te pozvati svog veleposlanika iz Francuske u Beograd na konzultacije. Reakcija je to na presudu francuskog suda, koji je odlučio ne izručiti Srbiji Ramusha Harandija, prenosi RTS.

Vučić je kazao kako je odluka francuskog suda ‘sramotna, skandalozna, protupravna i apsolutno nepravična’. Vučić je na konferenciji za novinare rekao kako se radi o najvišim moralnim i pravnim principima i o tome da li netko poštuje suverenu zemlju ili štiti zločince.

Naglasio je kako Srbija nije planirala prekinuti diplomatske odnose s Francuskoj, ali da je jasno da današnja odluka nepovoljno utječe na odnose ove dvije zemlje. “Ne želim ugroziri stabilnost Srbije ni njenui budučnost bilo kakvim hitnim ili hitrim potezom. Ovo je najviši stupanj našeg protesta, pred otkazivanje gostoprimstva veleposlaniku Francuske”, rekao je Vučić.

Naglasio je kako bi odluka suda u Francuskoj bila smiješna, da nije žalosna. “Pa nismo ga zvali na čokolade i bombone, nego da odgovara za zločine”, objasnio je4.

Komentiraj