HINA/ TANJUG/ ZORAN ZESTIC

“To je kao da iz Njemačke pišu Židovima zbog holokausta”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je u nedjelju navečer protestnu notu, koju je Hrvtska poslala Srbiji, zbog izjava Ivice Dačića na otvorenju izložbe o Jasenovcu u New Yorku. Vučić je rekao da bi volio vidjeti tekst te protestne note, te se istovremeno upitao ‘kako je to moguće’ jer su povijesne činjenice u vezi sa tim logorom, kaže on, posve jasne.

“To je kao kada b netko, tko bi pisao prosvjednu notu Židovima jer su obilježavali Dan Holokausta, pisao iz Njemačke”, rekao je Vučić, kako prenosi Blic. Dodao je da razumije da se Srbija i Hrvatska ne mogu dogovoriti što se dogodilo prije 27 godine, ali ne može razumjeti kako se ne mogu usuglasiti oko onoga što se dogodilo ptije više od 70 godina.

“Posebnozato jer mi se čini da su povijesne činjenice sasvim jasne”, kazao je Vučić ističući kako nema načina da se Srbi natjeraju da zaborave na stradanje ‘svog naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolrala nekadašnja NDH’.

“To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsjećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili – baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugom narodu”, poručio je Vučić.

Komentiraj