Vučić o odnosima s Hrvatskom: “Naša budućnost mora biti u suradnji”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu kako budućnost Hrvatske i Srbije “mora biti u suradnji”, prenio je N1.

Vučić, koji sudjeluje na Bledskom strateškom forumu, odgovorio je na pitanje je li se na Bledu sreo s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem. Nije, kazao je, dodajući da će se uvijek zalagati za unapređenje suradnje s Hrvatskom i da je s njenim predstavnicima spreman razgovarati o svim pitanjima koja su u interesu cijele regije.

“Čini mi se da u Hrvatskoj uvijek postoji prostor za negativne izjave o Srbiji i njenom rukovodstvu. Slično je i u Srbiji. A danas sam govorio da, iako ne gledamo gotovo ni na jednu stvar isto ili slično, naša budućnost mora biti u suradnji. Ako to ne razumijemo, nećemo opstati ni jedni ni drugi. Morat ćemo biti zajedno ako želimo postojati”, rekao je Vučić.

Govoreći o predstojećem popisu stanovništva u Hrvatskoj, Vučić je ocijenio da je vrlo važno da se svi ljudi slobodno izjasne o tome kako se osjećaju i da to vrijedi i za Srbe koji žive u Hrvatskoj.

Komentiraj