VUČIĆ o incidentu s Pupovcem ‘Ne želim dolijevati ulje na vatru’

TANJUG/ HINA/ ZORAN ZESTIC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u petak, u povodu incidenta koji je u centru Zagreba doživio saborski zastupnik i čelnik SNV Milorad Pupovac, da neće “dolijevati ulje na vatru loših odnosa Srba i Hrvata”, a u telefonskom razgovoru s Pupovcem suglasio se da, unatoč svemu, u budućnosti treba raditi na “poboljšanju odnosa” Srba i Hrvata.

Vučić je novinarima tijekom posjeta u Nišu, nakon priopćenja SNV o napadu na Pupovca, ocijenio da su emocije “uvijek uzavrele” kad je riječ o odnosima Srba i Hrvata, ali da je njegova poruka pomiriteljska jer od sukoba nitko neće imati koristi.

“Volio bih da Hrvatska razumije da mi imamo zajedničku budućnost i da se možemo razlikovati po pitanjima iz prošlosti – i da mi o tome mogu zamjeriti što god hoće oko mojih izjava, a mogu i ja njima zamjeriti i što se tiče izjava i djela – ali to ne mijenja moju poruku da sam apsolutno uvijeren da Srbi i Hrvati bez ozbira na tragičnu osobnu i obiteljsku prošlost, moraju graditi zajedničku budućnost”, citirali su beogradski mediji Vučićevu izjavu u Nišu.

Srpsko narodno vijeće priopćilo je da su saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti u petak na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane, što oni smatraju manifestacijom mržnje.

Vučić je najavio da će izravno od Pupovca saznati što se dogodilo, a portal lista Blic objavio je u petak navečer da su Vučić i Pupovac poslije incidenta razgovarali  telefonski.

Pupovac ga je, kako se navodi, “obavijestio o teškom incidentu koji se dogodio u Zagrebu”.

Vučić i Pupovac razgovarali su i o položaju srpskog naroda u Hrvatskoj, a “zaključili su kako je, bez obzira na sve razlike u viđenju prošlosti između Srbije i Hrvatske, neophodno raditi na poboljšanju odnosa u budućnosti”, prenio je portal Blica.

Komentiraj