VUČIĆ O HRVATSKOJ: “Kako će objasniti da u takvoj Srbiji postoji tri puta veća stopa rasta nego što je u njihovoj zemlji?”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u srijedu je za Pink rekao da Beograd želi dobre odnose sa Zagrebom, ali, kaže, razumije zašto hrvatski mediji svakodnevno pišu nešto protiv njega.

“To je koordinirana kampanja Hrvata. Svakog se dana mora pojaviti barem jedan tekst koji će loše govoriti o meni osobno, ali to samo znači da radim dobro. Ja ih razumijem, kako će objasniti da u takvoj Vučićevoj Srbiji postoji tri puta veća stopa rasta nego što je u njihovoj zemlji? Tri godine im ne ide dobro, pristižemo ih, Srbiji ide bolje, i nadam se da ćemo ih sljedeće godine prestići. Ali, mi svakak želimo dobre odnose sa susjedima. Nitko ne dijeli novac tek onako, da li im Europska unija pomaže ili o čemu se to radi, ne znam”, rekao je Vučić.

Dodao je da nitko u Hrvatskoj nije objavio rezultate Eurostata po kojima je Srbija prva u regiji po stopi rasta BDP-a.

Istovremeno s Vučićevim gostovanjem na televiziji, tamošnje Ministarstvo obrane objavilo je priopćenje s pisanom izjavom ministra Aleksandra Vulina u kojoj je ocijenio da je “hrvatska politika prema Srbiji mješavina mržnje i kompleksa”.

“Hrvatska pažljivo prati naše izbore, mi njihove ne pratimo ni malo. U Hrvatskoj znaju ime i biografiju svakog ministra u našoj Vladi, a mi skoro da ne znamo da njihova Vlada i postoji”, poručio je Vulin.

Komentiraj