Srdjan Ilic/PIXSELL

VUČIĆ “Nemam informaciju da Hrvatska posjeduje S-300”

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u nedjelju je izjavio kako nema informacije da Hrvatska posjeduje ruski raketni sustarv S-300. Naglasio je kako je zanimljivo što je ‘medijska kampanja’ o navodnom naoružavanju Hrvatske ovim ruskim raketama krenula upravo iz Zagreba.

“Interesantna mi je kampanja, ako krene iz zagrebačkih medija, a preuzmu je u Beogradu, sve mi je jasno”, rekao je Vučić dodajući su nedvosmisleno i precizno čuli rusko veleposlanstvo, koje je to demantiralo, a očekuje i da će se oglasiti rusko Ministartvo obrane.

“Nije to igla da se može sakriti. To je mnogo veći raketni sustav”, rekao je Vučić kazavši kako nema što komentirati pisanja zagrebačkih medija o navodnoj prodaji sistema S-300 Hrvatskoj tokom 1990-tih godina.

Dodao je i kako Srbija želi ojačati zračnu obranu. “Da, želimo, a to ćemo i učiniti”, poručio je u nedjelju tijekom posjeta pripadnicima postrojba protuzračne obrane u Jakovu kod Beograda, prenosi Blic.

Zaključio je kako je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio isporuku zrakoplova MiG-29, tenkova i vojnih izviđačkih vozila.

Komentiraj