VUČIĆ NE DOLAZI U ZAGREB: “Tjednima traje medijska haranga protiv mog dolaska”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odlučio je kako neće doći u Zagreb na kongres Europske pučke stranke.

Vučić je predsjedniku Europske pučke stranke Josephu Daulu poslao pismo u kojem je objasnio svoje razloge nedolaska.

“Želim Vas obavijestiti da sam pripremio, čini mi se, ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali učiniti u idućem periodu. Ipak, tjednima unatrag traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima protiv mog dolaska u Zagreb i Hrvatsku. Nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo niti ih ima, osim što se pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu naviknuti na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima”, napisao je Vučić, kako prenosi Blic.

Vučić je naglasio da nije strašljiv te da je već odolijevao i odgovarao na takve organizirane napade. “Nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donijelo značajne poene u Srbiji, ali uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji dio politike koju predstavljam, a to je pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti. Istovremeno, ni na koji način ne želim utjecati na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj”, napisao je.

Pozvao je Daula da nedolazak shvati kao dokaz snage i želje da mijenjaju stvari nabolje, a ne dokaz slabosti, te da neki drugi važan događaj EPP-a organizira u Srbiji, gdje su, kaže, svi dobrodošli.

“P. S. Napadi na mene, čak i poslije odluke kojoj se najveći dio hrvatskog društva nadao, bit će nastavljeni”, zaključio je u pismu predsjednik Srbije.

Komentiraj