Vučić najavio ublažavanje mjera i 100 eura svakom stanovniku

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je kako će od utorka ublažiti neke mjere propisanih nakon uvođenja izvanrednog stanja zbog koronavirusa.

“Umirovljenici će od 18 do 01 sat imati mogućnost izabrati svojih pola sata za šetnju. Cilj nam je da izbjegnemo da svih 1,5 do 1,7 milijuna umirovljenika budu u isto vrijeme na ulicama”, rekao je Vučić i dodao da pravilo za odlazak u trgovinu za umirovljenie ostaje isto.

Policijski sat će počinjati od 18 sati, umjesto od 17, te će i dalje trajati do 5 sati ujutro.

Vučić je najavio i da će 100 eura građanima Srbije, koje je država obećala, biti isplaćeni 11. ili 12. svibnja.

Srbijanski predsjednik je najavio i kako se od utorka otvaraju i obrti – vulkanizeri, automehaničari, kemijske čistione, postolari, krojači, autosaloni, trgovine tehničkom robom i građevinskim materijalom. Očekuje da će druge trgovine, do 300 kvadrata, biti otvorene 17. travnja, osim onih u trgovačkim centrima. “Ako se situacija pogorša, povući ćemo mjere”, rekao je.

Ostali obrti, poput frizerskih salona, kozmetičkih salona i teretana svoja će vrata otvoriti 4. svibnja. Između 4. i 11. svibnja planira se otvaranje hotela, trgovačkih centara, međugradskog prometa, kao i kontrolirano otvaranje zračnih luka, kafća i restorana.

Vučić je na kraju poručio i kako će građevinski radnici od utorka moći početi raditi ‘punom parom’ jer, kako ističe, ‘u Srbiji ima mnogo projekata’, piše RTS.

Komentiraj