odgovaram mirnoćom i osmijehom.

VUČIĆ “Na ovu hajku i harangu odgovaram mirnoćom i osmijehom”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak je u Beogradu održao konferenciju za novinare, na kojoj je, između ostalog, govorio i o odnosu s Hrvatskom.

“Naši odnosi nisu bili naročito topli i srdačni ne zbog odluke Srbije već zbog permanentnog vođenja politike protiv naše zemlje. Moja želja za boljim odnosima s Hrvatskom ostaje”, rekao je Vučić, koji je prije nekoliko dana izazvao buru reakcija kazavši kako je Hitler želio Njemačku bez Židova, a Hrvati Hrvatsku bez Srba.

“Ja neću kukati zbog hajke koju tamo vode protiv mene. Sve što sam govorio, govorio sam na dostojanstven način… Imam drugu molbu za njih. Kad hoće – dobrodošli su u Srbiju, kad neće – ne moraju… Ja od razgovora s bilo kim tko dramatično drugačije misli ne bježim. Na ovu hajku i harangu koju provode po medijima, odgovaram mirnoćom i osmijehom. Molim da ne vode harangu protiv Milorada Pupovca jer mi nije pisao ni sugerirao nijednu riječ…”, rekao je Vučić.

“Ja želim nešto drugo reći. Učinili smo mnogo toga, i mnogo čime bi se mogla dičiti hrvatska predsjednica što je postignuto nakon naših razgovora, završavamo skoro 24 zahtjeva pripadnika hrvatske manjine u ovoj zemlji. Pročitat ću vam sve. To su stvari kojima se ja ponosim. Milijun puta sam griješio, ali sve što sam rekao 4. kolovoza, sam sam pisao. 10 puta sam pročitao, i ponovio bi i 11 put. Osim što bih produžio i mogao još nešto reći da kažem o načinu na koji je slavljena Oluja, pogovoto da sam mogao da pogledam dan unaprijed – 5. kolovoza”, poručio je.

Komentiraj