Vučić: “EU pokazala da se može dobiti status kandidata, a da niste učinili ništa”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da nije siguran da će njegova država u sljedećih pet do sedam godina biti članica Europske unije te kako je EU tijekom proteklog summita pokazala da jedino vodi računa o vlastitom interesu.

Vučić je kazao da se tijekom summita u Bruxellesu vidjelo da EU može dodijeliti status kandidata državama onda kada je njen vlastiti geopolitički interes u pitanju, bez obzira na to da li je ta država napravila korake koje je pripremaju za članstvo, prenosi RTS.

“Vidjelo se sada da možete dobiti status kandidata da u smislu pripreme niste ništa učinili, kada je to u geopolitičkom interesu EU, a da oni koji su mnogo više učinili kao Sjeverna Makedonija, Albanija i BiH nisu dobili ništa”, rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik istaknuo je da njegova država mora nastaviti svoj europski put, ali da se mora oslanjati na vlastite snage. “Pokazali smo da možemo svojim radom, opstajući i ostajući na europskom putu, čuvajući tradicionalna prijateljstva, zemlju mijenjati do neprepoznatljivosti”, izjavio je.

Vučić je poručio da nije siguran da Srbija može postati članica EU tijekom sljedećeg desetljeća.

Komentiraj