Vučić: “Beograd će pokušati sačuvati mir”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Raški, nedaleko granice s Kosovom, da će Beograd pokušati sačuvati mir, poručujući Srbima s Kosova da “zaštite svoj narod” i da će “biti uz njih ako krene nasilje”.

“Samo imajte u vidu koliku ćemo cijenu svi morati da platiti, i zašto je moja molba da to pokušamo izbjeći“, rekao je Vučić nakon sastanka s predstavnicima Srpske liste i građanima sa sjevera Kosova, prenosi N1.

Jutros su u severnom dijelu Kosovske Mitrovice izbili incidenti. Lule su se sirene za opasnost, a kosovska policija je priopćila da je riječ o akciji „sprečavanja krijumčarenja robe“. Građani se izašli na ulice, a bačeni su suzavac i šok bombe. Direktor Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek izjavio je da je ozlijeđeno deset osoba, jedan muškarac je teško ranjen.

Vučić krenuo prema granici s Kosovom, Borell naglasio kako sukobi trebaju pod hitno prestati

„Što god da se dogodi, Srbija i Beograd će biti uz vas“, rekao je Vučić u Raški.

Vučić je izjavio da je došao u Rašku kako bi čuo predstavnike Srpske liste o današnjim incidentima. Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da će, dogodili li se još jednom nešto slično, “uslijediti opći otpor srpskog naroda”.

“Ma što to značilo, branit ćemo se svim i svačim raspoloživim”, kazao je Rakić na sastanku.

Jedna žena prekinula je Rakića i rekla da je “predsjednik najavio prošli put da će poslati vojsku na Kosovo, ako bude ispaljen i jedan metak”, na što je Vučić uzvratio kako je rekao da neće dopustiti da se „ponovi pogrom iz 2004. godine“.

Komentiraj