Patrik Macek/PIXSELL

VUČETIĆ “Crkva koja šuti udara na žrtvu”

Saborski zastupnik Marko Vučetić osvrnuo se na Facebooku na biskupa Juraja Jezerinca, koiji je u propovjedi komentirao pedofiliju u Crkvi i izjavio kako se od ‘mesa pobačene djece rade najskuplji parfemi’.

“Danas je žestok udar samo na Crkvu, Katoličku crkvu, samo na Crkvu, na druge ne. A zanimljivo, spominju se uglavnom slučajevi, da ne govorim o čemu je riječ, što se događalo prije 50, 60, 70 godina. Sad ti to dokaži. Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo kao da dijete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te djece? Ako niste znali, najskuplji parfemi”, rekao je Jezerinac, između ostalog, u svojoj propovijedi.

“Zašto biskup Jezerinac smatra da je udar na Crkvu kada se govori o pedofiliji, a to je, podsjećam, govor žrtve? Nije li upravo takav stav doveo do zaštite, zaštite šutnjom, pedofilije? Udar pedofilije je udar na žrtvu, a trebao bi biti i udar na Crkvu. Crkva koja šuti, biskupi koji bilo kojim načinom opravdavaju pedofiliju, udaraju na žrtvu. Udar na pedofiliju je nužan, a on se sada događa, do sada je bio nesmetani udar pedofilije”, napisao je na Facebooku Vučetić.

https://www.facebook.com/marko.vucetic.7921/posts/360905568091272

Komentiraj