Vučetić: “Sve bi ovo mogao biti uvod u neviđeni nered”

“Segment državnog terorizma” – tako je novopokrenute ovrhe nazvao bivši saborski zastupnik Mario Vučetić, koji je prošlom sazivu u Sabor ušao na listi Mosta kao nezavisni zastupnik, a sada je pročelnik Odjela za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zadru.

“Kad građani postanu ekonomski nemoćni, oni se nužno nalaze u stanju pobunjenosti. Mi smo sad pred javnozdravstvenim kolapsom, a zahvaljujući ovršnom postupku i neaktivnosti naše ekonomije nalazimo se i pred gospodarskim i ekonomskim kolapsom, tako da bi ovo sve moglo biti uvod u jedan nered koji Hrvatska dosad nije vidjela. S druge strane, to bi moglo rezultirati apatijom i depresijom. Građani sad trebaju birati, zahvaljujući situaciji u kojoj su se našli, hoće li prihvatiti depresiju ili hoće li osnažiti svoje demokratske građanske potencijale, organizirati se i vršiti pritisak na političke strukture”, kazao je Vučetić za HRT.

Oštro je komentirao i višednevni verbalni sukob predsjednika Republike i Vlade Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, rekavši kako “djeluju kao birokrati koji nam oduzimaju budućnost”.

“Da bi to moglo biti verbalni dvoboj, trebalo bi imati drugačiju spoznaju razinu. Ovo su početne, pretkomunikacijske svađe koje odgovaraju preddemokratskom poimanju države i društva, kazao je Vučetić, nazivajući sukob “besmislenim”. ” Ovi sukobi su počeli kao sukobi dvoje nezrele djece, a završili su kao sukobi koji su u zagrade stavili ono što se zbiva na području nacionalne sigurnosti”, rekao je Vučetić.

 

Komentiraj