VUČETIĆ PLENKOVIĆU “Povišica stupa na snagu kada veliki dečko opet postane dobar. Do-bar de-čko.”

Neovisni saborski zastupnik Marko Vučetić se sarkastično osvrnuo na ljutitu reakciju premijera Andreja Plenkovića na odluku Povjerenstva o odlučivanju o sukobu interesa o sudjelovanju u imenovanja kuma Igora Pokaza za hrvatskog veleposlanika u Velikoj Britaniji.

“Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku kako je Andrej Plenković povrijedio načelo djelovanja dužnosnika. Sve u svemu, reklo mu je da nije bio dobar dečko. On je onda sazvao konferenciju za medije, donio je neke igračke i uvjeravao prisutne kako su narušena prava i dobrobit jednog velikog, dobrog djeteta.
Nadam se da je sada, na vlastitom primjeru, shvatio koliko je odgovoran posao učitelja. Loš učitelj može istraumatizirati dobro dijete kada mu kaže da nije bilo dobro. Zaslužuju naši učitelji povišicu od 6 %, a pedagozi iz Povjerenstva zaslužuju povišicu od 100 %. Jasno, povišica stupa na snagu kada veliki dečko opet postane dobar. Do-bar de-čko.”, napisao je Vučetić na facebooku.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku kako je Andrej Plenković povrijedio načelo djelovanja…

Posted by Marko Vučetić on Friday, October 11, 2019

Nešto ranije, Vučetić se pozabavio i Plenkovićevom strankom HDZ-om.

“Govorio sam jednom o tri HDZ-a, od kojih je najvarljiviji onaj HDZ koji nastupa kao nesvjesno HDZ-a, jer se predstavlja kao oporba HDZ-u, a to ne može biti.
Nesvjesno HDZ-a je danas okupljeno oko pjevača koji je nekoliko puta bio član svjesnog ili autentičnog HDZ-a. Nesvjesno HDZ-a ima problem s predsjednikom HDZ-a, a nikad sa samom strankom. Jedan od glasnogovornika (namjerno ne spominjem imena jer nesvjesnom ime ništa ne znači) nesvjesnog HDZ-a je danas, gostujući u jednoj emisiji, rekao kako “moramo biti svjesni da Plenković nikada nije gledao interes Hrvatske, interes HDZ-a”. Ovo je najbolje očitovanje trajnog pripadanja HDZ-u kao nesvjesno HDZ-a. Dakle, nesvjesno HDZ-a izjednačava interes Hrvatske s interesom HDZ-a! Maestralano! Riječi i govor nas uvijek razotkriju, u njima smo nastanjeni, baš kao što je nesvjesno HDZ-a nastanjeno u HDZ-u i onoj Hrvatskoj u kojoj se izjednačava interes države s interesom jedne stranke.

Govorio sam jednom o tri HDZ-a, od kojih je najvarljiviji onaj HDZ koji nastupa kao nesvjesno HDZ-a, jer se predstavlja…

Posted by Marko Vučetić on Friday, October 11, 2019

 

Komentiraj