VUČETIĆ “Onaj tko pokrada ovakvu zemlju, zapravo orobljuje prosjaka”

Neovisni saborski zastupnik Marko Vučetić se pozabavio stanjem korupcije od kapilarne do najviše razine vlasti. Precizno i poprilično obeshrabrujuće.

“Politička korupcija u Hrvatskoj ne može stvoriti nikakvu elitu, prvenstveno zato što se događa na sramotnoj razini. Svaka korupcija je sramotna, međutim, poseban oblik korupcije je onaj koji se odvija na niskim razinama.
Hrvatska je zemlja u kojoj dominiraju komunalni problemi – dakle, to su problemi najniže razine, nema niže. Dovoljno je vidjeti kako se dolazak vodovoda i kanalizacije smatra uspjehom, a neuspjehom se ne smatra raspadanje mostova u glavnom gradu, bitno je da se rupe mogu zaobići.
Onaj tko pokrada ovakvu zemlju, zapravo orobljuje prosjaka. U takvima ne mogu, niti uz svo upregnuće imaginacije, vidjeti političke moćnike. Nikakvi sudovi, odvjetništva i političke stranke ne mogu zamagliti ovu činjenicu, kao i to da su sudovi, odvjetništva i političke stranke koji se ne mogu razračunati s ovom, najnižom i najsramotnijom razinom korupcije, zapravo sudovi, odvjetništva i političke stranke predkomunalne razine.”, napisao je Vučetić na facebooku.

Politička korupcija u Hrvatskoj ne može stvoriti nikakvu elitu, prvenstveno zato što se događa na sramotnoj razini….

Posted by Marko Vučetić on Monday, September 23, 2019

Komentiraj