VUČETIĆ “Najneprikladnije mjesto i vrijeme za objavu kandidature je – Knin”

Nižu se reakcije na objavljivanje kandidature za reizbor na mjesto predjsednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Objavom na facebooku se osvrnuo i neovisni saborski zastupnik Marko Vučetić.

“Najneprikladnije mjesto i vrijeme za – direktnu ili indirektnu, sasvim svejedno – objavu kandidature je Knin, 5. kolovoza. Naravno, to se ne odnosi na one koji ljude promatraju kao “meso koje nosi oružje”, oni mogu tada i tamo, oni mogu upravo tada i tamo, oni hoće baš tada i tamo.”, napisao je Vućetić.

Nešto ranije Vučetić je komentirao i jučerašnje događaje.

“Egzistencijalna jaka vremena su ona vremena u kojima donosimo, za život i smisao života, bitne odluke.
Egzistencijalni kič nastaje zahvaljujući bezvrijednoj egzistenciji, onoj egzistenciji koja veličinu realnosti i sjećanje na egzistencijalno jaka vremena svodi na emocionalni, vrijednosni i povijesni falsifikat.
Kič otima i uništava originalnost. Jučer je, u izjavama političara, dominirao kič, dominirat će i danas. To nije sjećanje, to je niskovrijedno kreiranje ne-događaja. Sjećanje na kič uvijek je sjećanje na sramotu. Podržavanje kiča uvijek je podržavanje sramote.
Uzvanici su svjesni da je događaj bitniji od njih, sramotnici misle da su oni bitniji, zato i proizvode ne-događaj, zato besramno, pred očima javnosti, prezentiraju, u sebi sramotni, egzistencijalni kič.”

Komentiraj