VUČETIĆ "Imajmo na umu da kad biramo, ono što izaberemo, to uistinu i dobijemo"

Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić se postom na facebboku osvrnuo na apokaliptični slučaj obrovačke ambulante s, u najmanju ruku, egzotičnim tandemom liječnika i osobe koja se predstavila kao njegova medicinska sestra.
“Koliko je bitan glas javnosti, koliko je bitno slobodno novinarstvo vidljivo je i na primjeru obrovačkog liječnika. Opet smo imali prigodu vidjeti nemoć (pasivnost, nebrigu…) institucija koje ne djeluju, jer da djeluju, problem obrovačke ambulante ne bi trajao, ne bi se razvijao.
Institucije u kojima nisu nastanjene snage učinkovitih zakona, nisu institucije, one su upravo ono što i ta, obrovačka ambulanta jest. Ako jednom shvatimo da javne politike određuju što će se nastaniti u institucijama (zakon i briga ili običaji i političke ritualne prakse), a da o tome ovisi kako ćemo biti liječeni, koliko ćemo biti sigurni, kako ćemo biti obrazovani, onda ćemo napokon shvatiti da na izborima ne biramo one tko će nas uveseljavati, nego one čiju ćemo snagu uma i doživljaj ljudskosti pronalaziti u zakonima, institucijama, a potom i osjećati na vlastitoj koži.
Sve se vraća. Imajmo na umu da kad biramo, ono što izaberemo, to uistinu i dobijemo. Našim izborima smo stvorili javno lice hrvatskog društva. Gledajmo ga sad po ambulantama, školama, sudovima, ulicama… Ako ne vidimo kako to lice nastaje, onda ćemo ga gledati i dalje. Tom licu odgovara naše kolektivno mi, a mislitelji toga lica i toga kolektivnog mi su u Saboru i Vladi.”, napisao je Vučetić.

Komentiraj