Vučemilović: “Anušić upire prstom u druge umjesto da se prihvati posla”

 

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović u utorak je na konferenciji za novinare poručila da su građani Osječko-baranjske županije u karanteni, ali ne zbog koronavirusa već – komaraca.

“Dok se političari prepucavaju građani su prisiljeni boraviti u zatvorenom prostoru jer čim promole glavu postaju meta invazije komaraca koja je poprimila alarmantne razmjere. Župan proziva Grad Osijek na odgovornost, ali zaboravlja i ne vidi ili ne želi vidjeti prisutnost problema u cijeloj županiji. Invazija komaraca je u Osijeku, ali i u Valpovu, Našicama, Antunovcu, a o Baranji da i ne govorimo. Stoga odgovornost nije samo na Gradu Osijeku, već na županiji i županu koji upire prstom u druge umjesto da se prihvati posla”, poručila je Vučemilović.

Dodala je da je stanovnicima Osječko-baranjske županije posve svejedno u čijoj je nadležnosti i zakonskoj obvezi borba protiv komaraca.

”Ako je županija uskočila prošle godine što čeka sada? Održali su dva sastanka i nadali se da kiše neće biti pa ih je kiša iznenadila. Slaba je to utjeha stanovnicima županije kojima rješenje treba ne danas i sutra već jučer. Prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, jučer i danas navečer izvode se adulticidni tretmani komaraca sa zemlje u cijelome gradu. Svi znamo kako je to nedovoljno učinkovito i ne rješava problem jer je učinak kratkotrajan. Stoga pozivam župana da se riješi problem na razini županije avio tretiranjem komaraca koje je u ovakvoj situaciji jedino učinkovito. U kampanji je obećavao sigurnost stanovnicima Osječko baranjske županije. Sad je očigledno da ih ne može zaštititi ni od komaraca”, zaključila je Vučemilović.

Komentiraj