Vrsaljko i Lovren: “Ako protiv Češke budemo na svom nivou, rezultat neće izostati”

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je minimalno poražena od Engleske u prvoj utakmici Europskog prvenstva. Nakon povratka iz Londona, u utorak su se novinarima obratili Dejan Lovren i Šime Vrsaljko.

“Realnost je da me nije bilo dugo iz svima poznatih razloga. Jako sam sretan da opet mogu biti u hrvatskom dresu na ovako velikom natjecanju i dati sve od sebe. Od sebe očekujem puno, ali tu sam da se stavim u službu kolektiva i da dam cijelog sebe reprezentaciji”, rekao je na početku Šime Vrsaljko, koji je odigrao cijelu utakmicu protiv Engleza.

Dodao je da je atmosfera u reprezentaciji sjajna. “Dajemo maksimum na utakmicama i treninzima i nadam se da ćemo upisati tri boda već u sljedećoj utakmici. Detaljno ćemo analizirati Češku narednih dana. Mislim da su sjajna reprezentacija, Schick je odličan igrač. Ipak, uz dužno poštovanje prema Češkoj, ako budemo na svom nivou, rezultat neće izostati”, rekao je.

Na pitanje nose li ih mladi igrači, Vrsaljko se našalio: “Kako mislite, da nas nose po hotelu?”. Potom je rekao da su mladi igrači svježa krv i energija koja može puno donijeti na terenu i izvan njega. “Svi su fenomenalni, profesionalci i na terenu i izvan njega. Svi smo sretni da je budućnost hrvatske reprezentacije tu s nama, oni će jednog dana biti nosioci, a pojedinci već i danas sudjeluju”, poručio je.

Upitan o problemima u obrani, Vrsaljko kaže da obrana počinje od prvog igrača na terenu, a to je napadač, pa do zadnjeg – vratara. “Mislim da ne treba nikog pojedinačno izvlačiti, mi smo kolektiv i kolektivno igramo dobro ili loše. Sve gledamo kroz kolektiv. Ima situacija i stvari na kojima treba raditi, ali svaki dan naporno radimo i trudimo se da što bolje izgledamo u sljedećim susretima”, poručio je.

Lovren: “Moraš dati sve od sebe na svakom treningu. Ne smije biti opuštanja”

Dejan Lovren, koji je protiv Engleske ostao na tribinama, trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Češke, koja je na rasporedu u petak u 18 sati. “Odlično se osjećam, bolje nego prije dva tjedna. Lijepo je biti u punom pogonu. Vidjet ćemo što će biti, izbornik će odlučiti”, rekao je u uvodu.

Mediji su zabilježili da je Lovren tijekom posljednjeg treninga vikao na suigrače. Objasnio je zašto: “Da i ti izgubiš 7:0, bio bi ljutit. Moraš dati sve od sebe na svakom treningu. Ne smije biti opuštanja. Zanijelo me malo pa sam digao ton. To sam ja”.

Upitan o nedavoj izjavi kojom je ‘bocnuo’ mlade igrače, Lovren ponavlja da je to izvučeno iz konteksta. “Nitko nema ništa protiv mlađih. Ja sam mislio na treninge, kad se treba dati sve od sebe i ginuti za dres”, poručio je.

Češka, smatra Lovren, nije loša momčad. “Schick je zabio dva sjajna gola. Oni su u prednosti, dobili su samopouzdanje nakon tri boda protiv Škotske. Moramo biti oprezni, biti čvrsti i čekati prilike. Moramo uzeti tri boda kako god znamo”, istaknuo je Lovren.

Na novinarsko pitanje kako mu je izgledala hrvatska obrana bez njega, rekao je da se obrana sastoji od jedanaest igrača. “Definitivno smo kod gola trebali bolje reagirati, ali odradili su svi solidan posao u obrani. Ne znam čemu ta negativnost prema Gvardiolu, dečku od 19 godina. Dajte mu prostora i mira, nemojte raditi velike priče od njega. Veliki je talent, neka ide sve svojim tokom. Ne trebamo tražiti najbolje i najlošije među nama. Molim vas medije da ne uzimate jednog pojedinca i od toga stvarate neke priče”, rekao je.

 

Komentiraj