HINA/ Denis CERIĆ

VROLJAK “HDZ i HNS imaju zajedničku obvezu prema građanima”

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u subotu je gostovao u središnjem Dnevniku HRT-a, gdje je komentirao aktualne političke događaje.

“Situacija samo potvrđuje stajalište Hrvatske da što skorije treba razgovarati, pregovarati i što je moguće brže približiti današnja stajališta. Shvaćam da je predizborno vrijeme u Sloveniji, ali je loše da misle kako će kaznama prema ribarima riješiti granični problem”, kazao je o graničnom sporu sa Slovenijom i kazni koje su poslane hrvatskim ribarima.

“Ministri poljoprivrede i unutarnjih poslova imali su sastanak s ribarima. Oni su s tog sastanka otišli vrlo zadovoljni. Zna se što će biti naša reakcija ako stignu kazne. No ključno je da to ne vodi rješenju – moramo sa Slovencima sjesti za stol i početi razgovarati što će biti konačno rješenje”, dodao je.

Naglasio je da je politika HNS-a ‘moderna i otvorena, koja donosi rezultat boljeg života građana, a ne sarkastičnost, zabave ili destrukcije’. “Pred nama je niz reformi koje radimo u obrazovanju, a očekuje se da će i koalicijski partneri krenuti u svojim resorma. To je konkretan rezultat koji osjeti zadnji čovjek i to poboljšava rejting stranke”, rekao je Vrdoljak.

Na pitanje planira li ući u Vladu, Vrdoljak odgovara: “Zašto? lada je formirana, dobro funkcionira, Divjak i Štromar dobro rade svoj posao. Uvjeren sam, završit će svoj mandat s velikim uspjehom. Moj zadatak je artikulirati HNS-ove politike budućnosti, od kreativnih, digitalnih industrija, komunicirati s niz društvenih institucija i sektora kako bi pomagao onima koji su operativno zauzeti u izvršnoj vlasti”, naglasio je.

Vrdoljak kaće da HNS i HDZ imaju jednu zajedničku obvezu, a to je obveza prema građanima kako bi odradili posao Vlade do kraja i pokazali im što znači odgovornost prema zemlji i stabilizacija političkog okruženja.

Komentiraj