Vrijeme je za guacamole: Umak od avokada gotov je za samo pet minuta, evo recepta Eve Longorije

Guacamole, umak od avokada, potječe od drevnih Azteka. S vremenom je postao sastavni dio moderne meksičke kuhinje, a često se koristi u SAD-u kao umak za grickalice i preljev za salate. Kod ovih je umaka ogromna prednost što je gotov za pet minuta.

U nastavku donosimo recept holivudske glumice Eve Longorije, koja je objavila i vlastitu kuharicu u kojoj se može pronaći i ovaj recept, a predstavila ga je u televizijskom kulinarskom showu Marthe Stewart.

Ono po čemu se ovaj recept razlikuje od ostalih za guacamole jest da su komadi veći, za razliku od većine recepata u kojima se svi sastojci usitne kako bi se dobila kremasta smjesa.

Pixabay

Sastojci za osam osoba:

– 6 zrelih avokada
– 4 srednje rajčice
– 1 veliki bijeli luk
– pola vezice svježeg korijandara
– ljuta papričica
– sok od 4 limuna (oko 8 žlica)
– 2 čajne žličice soli

Priprema:

Avokado ogulite i narežite na šnite, kao i rajčicu i luk.

Sve sastojke stavite u veliku zdjelu, dobro promiješajte i – servirajte!

Pixabay

Komentiraj