Guacamole, umak od avokada, potječe od drevnih Azteka. S vremenom je postao sastavni dio moderne meksičke kuhinje, a često se koristi u SAD-u kao umak za grickalice i preljev za salate. Kod ovih je umaka ogromna prednost što je gotov za pet minuta.
U nastavku donosimo recept holivudske glumice Eve Longorije, koja je objavila i vlastitu kuharicu u kojoj se može pronaći i ovaj recept, a predstavila ga je u televizijskom kulinarskom showu Marthe Stewart.
Ono po čemu se ovaj recept razlikuje od ostalih za guacamole jest da su komadi veći, za razliku od većine recepata u kojima se svi sastojci usitne kako bi se dobila kremasta smjesa.
Sastojci za osam osoba:
– 6 zrelih avokada
– 4 srednje rajčice
– 1 veliki bijeli luk
– pola vezice svježeg korijandara
– ljuta papričica
– sok od 4 limuna (oko 8 žlica)
– 2 čajne žličice soli
Priprema:
Avokado ogulite i narežite na šnite, kao i rajčicu i luk.
Sve sastojke stavite u veliku zdjelu, dobro promiješajte i – servirajte!
Komentari