VRIJEME DANAS Suho i sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom

Pixabay

U Hrvatskoj će danas prevladavati suho i sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro na kopnu mjestimice s maglom. Oblačnije, rijetko uz slabu kišu, uglavnom u prvome dijelu dana još u Slavoniji i Lici, a novo se naoblačenje uz mjestimičnu kišu očekuje navečer i u noći na dijelu sjevernog Jadrana, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar većinom slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni i južni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura, te sjeverozapadni vjetar, potom od sredine dana zapadni i jugozapadni, a navečer na sjevernom dijelu jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25 °C.

Sutra u većini krajeva uglavnom sunčano. Na dijelu sjevernog Jadrana i u Gorskome kotaru umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom, na širem području Rijeke moguće i obilnijom. Potkraj dana i u noći na petak jače naoblačenje s kišom očekuje se na sjeverozapadu.

Vjetar slab i umjeren, mjestimice i jak jugozapadni i južni, s mogućim olujnim udarima osobito u gorju i na sjevernom Jadranu. Drugdje na Jadranu većinom slabo i umjereno jugo. Krajem dana i u noći na petak u sjevernim područjima zapuhat će sjeverac. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna uglavnom od 22 do 27 °C.

Komentiraj