Vrhunska proljetna juha: Ukusna, lagana i krepka krem juha od šparoga

Autor:

Photo: Pixabay

Još malo i službeno stiže proljeće! S proljećem i tanjuri se pune laganijom hranom. Špinat, šparoge, artičoke i rotkvice samo su neke od proljetnih namirnica koje se nađu na trpezama i menijima mnogih restorana.

Proljetni hit je svakako krem juha od šparoga!

Šparoge su kraljice proljeća i mogu se naći na svakoj tržnici ili trgovini. Idealne su u raznim oblicima, jedan od njih je i krem juha.

Juha od šparoga vrlo je brzo gotova i sve što vam treba uz njih je malo luka, vrhnja i povrtnog temeljca. Za pripremanje ovog ukusnog jela potrebno je pola sata.

Sastojci:

1 vezica šparoga
1 crveni luk
1 mrkva
1 peršin
6 šalica povrtnog temeljca
3 režanja češnjaka
1 mala žlica soli
1/2 šalice vrhnja

Priprema:

Luk narežite na sitne kockice, a mrkvu i korijen peršina na tanke kolutiće.
Stavite u posudu narezano povrće i usitnjeni češnjak.
Ulijte vodu i kuhajte poklopljeno da povrće omekša.
Štapnim mikserom izmiksajte povrće u kremu (neka se prije toga juha malo ohladi da ne bude prevruća za miksanje).
Dodajte sol i neka još jednom zakuha.
Na kraju umiješajte zobeno vrhnje.
Za bogatiji okus povrće možete prvo propirjati na maslinovu ulju pa onda kuhati. Dovoljne su dvije žlice maslinova ulja.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.