Vrhovni sud se oglasio o sucima na Kerumovoj zabavi: “Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju”

Vrhovni sud, kao najviši sud u Republici Hrvatskoj, oglasio se o zabavi u konobi Željka Keruma na kojem je bilo čak pet sudaca.

O tom druženju, o kojem se već danima u javnosti i medijima govori i komentira, prvi je pisao Nacional , još u utorak, navodeći da su se na rođendanskoj proslavi bivšeg nogometaša Ivice Mornara u Kerumovoj konobi okupili splitski suci.

Suci Suda u Splitu na privatnoj zabavi Željka Keruma

“U povodu “druženja” nekolicine sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu u konobi poduzetnika i kandidata za gradonačelnika Splita, Vrhovni sud naveo je sljedeće.

Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačne etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost.

Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodesku sudačke etike”, stoji u priopćenju Vrhovnog suda RH.

Podsjetimo, suci su prije desetak dana sudjelovali na okupljanju koje bi se moglo protumačiti kao neprimjereno, ako ne i skandalozno. Bili su na privatnoj zabavi na kojoj im je kuhao i pjevao Željko Kerum osobno. Atmosferu s druženja pogledajte u videu na kraju članka.

 

Pogledajte kako je Željko Kerum zabavljao splitske suce u svojoj konobi

 

Komentiraj