Vrhovac Wine&Walk Weekend: Vrhunski doživljaji čekaju sve ljubitelje vina i prirode u Karlovačkoj županiji

PROMO | Nakon premijernog izdanja turističko – enogastronomske manifestacije Vivodina Wine&Walk Weekend, sve ljubitelje prirode i dobrih vina razveselit će najava slične manifestacije, praktički u istom kraju, ali malo bliže samom gradu Ozlju. Vrhovac Wine&Walk Weekend održat će se u subotu i nedjelju, 28. i 29. kolovoza 2021., u idealnom terminu pred samu berbu grožđa, kada su vizure vinograda najljepše i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Nedovoljno je poznata činjenica da vinogorje šireg ozaljskog kraja krije čak 10 autohtonih sorti vinove loze, u vinogradima koji su stariji od 100 godina, te je ovo prava prilika za autentičan doživljaj ruralnog kraja.

Lagana šetnja kroz bajkoviti vinogradarski kraj iznad rijeke Kupe trajat će otprilike pet sati, a posjetit ćete šest lokalnih vinarija: OPG Šoštar, OPG Pečaver, OPG Bakin, OPG Čulig, vinariju Graša, vinariju Guštin. Na svakom od punktova dočekat će vas domaćin, vlasnik vinarije, te ćete moći kušati najbolja vina i otkriti tajne njihovih podruma iz prve ruke, a na određenim punktovima očekuju vas dodatna iznenađenja. Šetnja kreće iz središta Vrhovca, malog pitoresknog mjesta nedaleko od Ozlja, a kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde, pružajući izvrsne poglede i vidike.

Broj sudionika je ograničen i podijeljeni su u grupe, kako bi ih svaki domaćin mogao kvalitetno ugostiti. Grupe imaju maksimalno 30 sudionika i polazak je svakih 45 minuta, a svaka grupa ima dva licencirana vodiča kako bi se držao raspored od početka do kraja. Organiziran je i prijevoz za sve one koji dolaze iz Zagreba, a ako odlučite rezevirati smještaj u Ozlju i okolici, možete koristiti usluge taksija po posebnim cijenama. Vratite se kući sigurno i bezbrižno, bez razmišljanja o tome jeste li degustirali koju čašicu previše.

Svoje mjesto možete osigurati na mrežnoj stranici https://www.utrka.com/utrke/vrhovac1/2021/info gdje se mogu kupiti startni paketi za oba navedena datuma. Vođene grupe s propisanim brojem sudionika, enogastronomska okrijepa na svakoj stanici, uz bocu vode za svakog sudionika i gostoljubive domaćine, garancija su vrhunskog turističkog doživljaja.

Sve dodatne informacije možete naći na Facebook stranici Turističke zajednice Karlovačke županije: www.facebook.com/VisitKarlovacCounty

Pozovite obitelj i prijatelje, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme, prepustite se vinskim užicima te provedite nezaboravan vikend u ozaljskom kraju. Garantiramo odličnu zabavu i opuštanje u dobrom društvu uz gastro delicije i odličnu kapljicu!

Organizatori ove manifestacije su Udruga vinogradara i vinara Trs Ozalj uz podršku destinacijskih partnera Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije i Turističke zajednice područja Kupa, a cjelokupno događanje provodit će se poštujući epidemiološke mjere i preporuke.

Promo

Komentiraj