U Vrgorcu, u kojemu je nova vlast birana na prijevremenim izborima u srpnju, održana je u utorak konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Ante Pranić (Nezavisna lista mladih) izabran za predsjednika Vijeća.

Pranić je izabran za predsjednika 15-članoga Gradskog vijeća s osam 8 glasova, a dva mjesta podpredsjednika dobile su jedine dvije žene u Vijeću, Ivana Vujčić (SDP) i Nada Jelavić (HDZ).

Izborom predsjednika Vijeća i prisegom vijećnika, službeno je prestala funkcija Ines Grubišić, povjerenice Vlade RH, koja je vodila grad Vrgorac od raspuštanja vlasti do izbora. Prijevremeni izbori održani su nakon što početkom travnja u Gradskom vijeću nije prošao proračun dugogodišnjeg gradonačelnika Borislava Matkovića (HDZ).

Novi gradonačelnik Rudolf Grljušić (HDZ) preuzeo je dužnost prošlog tjedna. On je bio izabran u drugom krugu prijevremenih izbora s osam glasova više od protukandidata Ante Pranića, sada predsjednika Gradskog vijeća.

U novom sazivu Gradskog vijeća Domoljubna koalicija (HDZ-HSPAS-HSS-HSLS) ima sedam vijećnika, Nezavisna lista mladih pet, SDP dva i HNS jednog.

Komentiraj