Vrdoljak zaprijetio izlaskom HNS-a iz Vlade ako se ne osigura novac za plaće učitelja i prosfesora

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, gostujući u Dnevniku Nove TV zaprijetio je izborima ako se ne osigura novac za plaće učitelja, nastavnika i profesora.

“Ako nema novca za povećanje plaća za učitelje, nastavnike i profesore, idemo na izbore”, izjavio je Vrdoljak, koji je HNS nazvao konstruktivnim partnerom HDZ-u, ali i naglasio da imaju jedan politički prioritet.

“Da budemo potpuno jasni, zadnji prijedlog nije bio dovoljan. Mi smo rekli šest posto i s tim se složio i sindikat, a imamo i podršku učitelja, nastavnika, profesora, roditelja čija su djeca u školama… Očekujemo da se ovih dva posto nađe vrlo skoro. Ako ne, idemo na izbore”, zaprijetio je Vrdoljak.

Upitan kad će HNS postati oporba, Vrdoljak je odgovorio da će na usvajanju proračuna biti “gotovo”, ali da očekuje da će se rješenje naći i ranije.

Ulaganje u obrazovanje nazvao je investicijom.

“Vi mislite da ja, ako ulažem u obrazovanje svoje djece, mislim kako je to trošak? Ne, to je ono što se mora dogoditi. Investicija u obrazovanje nije trošak i na to ja tako ni kod kuće ne gledam niti bilo tko od roditelja to ne gleda kao trošak ako ulaže u obrazovanje svoje djece. Tako ni mi ne smijemo gledati. Zadnja točka je, naravno, usvajanje proračuna. Mi nećemo tada stvarati nikome probleme. U tom trenutku, ako nismo osigurali ono za što smo ušli u Vladu, ako nisu osigurana sredstva za reformu obrazovanja, shvatit ćemo poruku da se potkopava reforma iza koje mi politički stojimo i mi izlazimo iz Vlade sa svim legitimitetom”, zaključio je Vrdoljak.

Komentiraj